A Nevem Kálmán Heléna, a művésznevem Freya.


A zene egész életemben fontos szerepet játszott. Mindössze 6 éves voltam, mikor megismerkedtem a tánc műfajával. Ekkor kezdtem balettot, hip-hop táncot, majd visszatérve a klasszikushoz jazz-balettet tanultam a Vörösmarty színházban. Továbbá betekintést nyertem a show-tánc világába, ahol a színpadi elemek, technikák sokban segítették táncismereteimet.  Mindeközben versenyszerűen úsztam. Ez idő alatt mindig is éreztem, hogy még nem vagyok teljesen önmagam.
A hastánccal 2001-ben ismerkedtem meg, bár már előtte is érdeklődtem e táncirányzat iránt. Többéves tanulmányaim után, melyet Székesfehérváron folytattam, úgy éreztem képes vagyok tudásom tovább adni a hastánc iránt érdeklődőknek.
Magánórákkal kezdtem, majd megalapítottam a Turkish Delight Tánccsoportot Székesfehérváron.  Ezt követően a Freya Hastánccsoportot, majd  a sikeres szériát követte, a városon kívüli (csóri) Janan Johara Hastánccsoport lelkes női tagjai.  Ma már több csoportos és magán foglalkozású hastánc órát tartok:
kezdő, újra kezdő-középhaladó és haladó szinteken.

Hobby és verseny céllal is felkészítem a hozzám forduló hölgyeket.
Referenciámként kiemelném, a ’Csillag születik’ c. műsorban- koreográfia készítését.  Fellépéseim közül többek közt: Székesfehérváron a Bory Jam rendezvény, Budapest-Vasutas napok, Csóri Csuka Fesztivál- számos városi rendezvény, és gálaest, valamint szűk és tágabb körű családi szülinapok meglepetés műsora.

2009 –ben sikeres vizsgát tettem Budapesten, mint:
Orientális Táncoktató, Koreográfus (Aziza Art Mozgásműhely). Még abban az évben, ahogy álmaim és lehetőségeim engedték, megnyitottam a ’Freya Hastánc Stúdió kapuit’, melynek székhelye: Székesfehérváron található, itt várom azokat a hölgyeket, akik az önkifejezésnek ezt a formáját választják.
Most már szakképzett oktatóként a szakmában, segíthetem tanítványaimat a táncművészet sokrétűségében – művészet történelemben, zenében, ritmus elméletben, s a mozgáskultúrában kiigazodni. (Comenius Sportoktató , rekreációs tréner OKJ végzettség )

Tanulmányaimat, Budapesten folyamatosan bővítem, magyar és külföldi mestertanárok workshopjain pl.: Hossam Ramzy és Serena Ramzy intenzív kurzusait folyamatosan látogatom, Aziza-Cairo. Magyar tanáraim közül: Balla Tünde segített leginkább abban, hogy megértsem a „hastánc világát”. S büszke vagyok az elsajátított tudásra és egyedi technikára, mely a szívemből jön.

Munkáimra mostanában nagy hatást gyakorol az autentikus eredet, próbálom átadni legjobb tudásom szerint. Nemcsak hivatásomnak tekintem, hogy segíthetek rátalálni minden NŐ-nek önmagára, de életcélomnak; hogy együtt tegyünk egy egészségesebb életért, mint fizikálisan, mint mentálisan. A hastánc nem kizárólagosan művészeti sportág, hanem egy életérzés, a mindennapi életünk velejárója, segítője.

Nemrég, sikerült Raqia Hassan -tól tanulnom, akinek jelleme és alázata irányt mutatott céljaim felé. Kecskeméti Anett, Bartos Noémi kurzusait is folyamatosan látogatom egész évben, ahogy időm engedi.

A fiatalabb korosztály számára, kifejezetten modern-színpadi show táncórákat is tartok igény szerint, kis csoportos bontásban.
Több érettségiző osztály szalagavatós tánc koreográfiáját terveztem már meg és tanítottam be.

2010 óta saját csoportjaimat vezetem a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola Orientális táncoktatójaként. Továbbá lehetőség van iskolai kereteken kívül csatlakozni csoportjaimhoz vagy magán órákon részt venni.

Táncóráim jó hangulatban telnek, és folyamatos ismétléssel próbálom átadni tanítványaim részére a biztos és alapos tudást a tánc terén s hasonlóképpen elméleti szinten is.

Várlak szeretettel az óráimon!

Freya

Menü

Vidd az egeret az Oktatás menüpont fölé és lenyílnak az almenük!

Menü

 

Felnőtt és gyermek hastánc
tanfolyamok Székesfehérváron!

 

Kedvező áron, szakképzett oktatóval!

A hastánc olyanokat is a stúdiókba vonzhat, akik általában elkerülik az edzőtermek környékét,
akik a testépítést, az erőgépek használatát idegennek tartják, ügyetlennek érzik magukat az aerobikhoz, önelfogadási problémáik vannak, vélt testi hibáik miatt nem szeretik, ha mások látják őket mozgás közben,  sőt szégyellik a testüket ...

Az orientális tánc/hastánc mozdulatai  minden korosztálynak ajánlottak,
testsúlytól függetlenül!

Cél: Hogy Te is  egészséges, magabiztos nő légy!

Az órákhoz bármikor lehet csatlakozni.
Kellemes társaságban és nagyon jó hangulatban tölteheted el velünk az idődet.

A tanfolyamok - Székesfehérváron, több helyszínen, haladó-közép haladó-kezdő szinteken, gyermek- felnőtt- senora órákkal, elmélettel egybekötötten folynak.
Koreográfia készítést, fellépésre való felkészítést vállalunk!

Tanulj Te is képzett tanártól, a városban a legjobb áron !
Iskolai keretek között, elmélettel-bizonyítvánnyal!

Továbbá lehetőséged van magánórán részt venni, akár hétvégén is!

Telefon : 0620/396-5900

Menü

 

Többféle stílust ötvöző tánckategória

A koreográfiák a jazz-tánc, hip-hop, modern és latin tánc elemeit foglalja magába.
Továbbá a táncosok megismerkedhetnek az 30-as ; 40-es amerikai hangulatot idéző zenékkel és hangulattal.
Latin és hip-hop koreográfia esetén, több tanár oktat, árak felől érdeklődj!

Szalagavatóra, céges rendezvényre, csapatépítés gyanánt, vagy csak a szórakozás kedvéért, show elemekkel gazdagított táncműsorok koreografálását, betanítását vállalom.
Egyedi igény alapján, pl.: szülinapra, esküvőre stb. hozott zenére műsor összeállítása lehetséges!

Vagy csak úgy érzed, nem ártana néhány csajos mozdulat a tarsolyba?
Szeretnél táncolni a bulikba, de úgy érzed nem az erősséged?

Jelentkezz magán órákra és igazi mai party zenékre tanulhatsz!

Menü

1. oldal / 4

FB Fanbox

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Back to Top