A Nevem Kálmán Heléna, a művésznevem Freya.


A zene egész életemben fontos szerepet játszott. Mindössze 6 éves voltam, mikor megismerkedtem a tánc műfajával. Ekkor kezdtem balettot, hip-hop táncot, majd visszatérve a klasszikushoz jazz-balettet tanultam a Vörösmarty színházban. Továbbá betekintést nyertem a show-tánc világába, ahol a színpadi elemek, technikák sokban segítették táncismereteimet.  Mindeközben versenyszerűen úsztam. Ez idő alatt mindig is éreztem, hogy még nem vagyok teljesen önmagam.
A hastánccal 2001-ben ismerkedtem meg, bár már előtte is érdeklődtem e táncirányzat iránt. Többéves tanulmányaim után, melyet Székesfehérváron folytattam, úgy éreztem képes vagyok tudásom tovább adni a hastánc iránt érdeklődőknek.
Magánórákkal kezdtem, majd megalapítottam a Turkish Delight Tánccsoportot Székesfehérváron.  Ezt követően a Freya Hastánccsoportot, majd  a sikeres szériát követte, a városon kívüli (csóri) Janan Johara Hastánccsoport lelkes női tagjai.  Ma már több csoportos és magán foglalkozású hastánc órát tartok:
kezdő, újra kezdő-középhaladó és haladó szinteken.

Hobby és verseny céllal is felkészítem a hozzám forduló hölgyeket.
Referenciámként kiemelném, a ’Csillag születik’ c. műsorban- koreográfia készítését.  Fellépéseim közül többek közt: Székesfehérváron a Bory Jam rendezvény, Budapest-Vasutas napok, Csóri Csuka Fesztivál- számos városi rendezvény, és gálaest, valamint szűk és tágabb körű családi szülinapok meglepetés műsora.

2009 –ben sikeres vizsgát tettem Budapesten, mint:
Orientális Táncoktató, Koreográfus (Aziza Art Mozgásműhely). Még abban az évben, ahogy álmaim és lehetőségeim engedték, megnyitottam a ’Freya Hastánc Stúdió kapuit’, melynek székhelye: Székesfehérváron található, itt várom azokat a hölgyeket, akik az önkifejezésnek ezt a formáját választják.
Most már szakképzett oktatóként a szakmában, segíthetem tanítványaimat a táncművészet sokrétűségében – művészet történelemben, zenében, ritmus elméletben, s a mozgáskultúrában kiigazodni. (Comenius Sportoktató , rekreációs tréner OKJ végzettség )

Tanulmányaimat, Budapesten folyamatosan bővítem, magyar és külföldi mestertanárok workshopjain pl.: Hossam Ramzy és Serena Ramzy intenzív kurzusait folyamatosan látogatom, Aziza-Cairo. Magyar tanáraim közül: Balla Tünde segített leginkább abban, hogy megértsem a „hastánc világát”. S büszke vagyok az elsajátított tudásra és egyedi technikára, mely a szívemből jön.

Munkáimra mostanában nagy hatást gyakorol az autentikus eredet, próbálom átadni legjobb tudásom szerint. Nemcsak hivatásomnak tekintem, hogy segíthetek rátalálni minden NŐ-nek önmagára, de életcélomnak; hogy együtt tegyünk egy egészségesebb életért, mint fizikálisan, mint mentálisan. A hastánc nem kizárólagosan művészeti sportág, hanem egy életérzés, a mindennapi életünk velejárója, segítője.

Nemrég, sikerült Raqia Hassan -tól tanulnom, akinek jelleme és alázata irányt mutatott céljaim felé. Kecskeméti Anett, Bartos Noémi kurzusait is folyamatosan látogatom egész évben, ahogy időm engedi.

A fiatalabb korosztály számára, kifejezetten modern-színpadi show táncórákat is tartok igény szerint, kis csoportos bontásban.
Több érettségiző osztály szalagavatós tánc koreográfiáját terveztem már meg és tanítottam be.

2010 óta saját csoportjaimat vezetem a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola Orientális táncoktatójaként. Továbbá lehetőség van iskolai kereteken kívül csatlakozni csoportjaimhoz vagy magán órákon részt venni.

Táncóráim jó hangulatban telnek, és folyamatos ismétléssel próbálom átadni tanítványaim részére a biztos és alapos tudást a tánc terén s hasonlóképpen elméleti szinten is.

Várlak szeretettel az óráimon!

Freya

Kategória: Menü

FB Fanbox

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Back to Top